Det svenska språket är fullt av mysterier och roliga uttryck, och det är en myt att det på något sätt skulle vara fattigt eller torftigt. Vill man ta del av detta och lära sig mer så finns det bra bloggar om svenska på Språktidningen där alla möjliga aspekter av språket behandlas.
Förutom olika inlägg om ord, grammatik och uttryck så behandlar språkbloggar också attityder bakom dessa liksom informerar om seminarier och möten i ämnet. Man kan också delta i tävlingar och frågesporter och diskutera allt som har med svenska och nordiska språk att göra. Ligger det ett värde i ordet ”bög”? Vad är meningen med grammatik? Säger man ”du är längre än mig” eller ”du är längre än jag” och så vidare. Hur uppfattar djur vårt språk och hur viktig är tonen man använder när man säger olika saker?
Ett annat populärt tema i språkbloggen är att man behandlar nya ord som folk börjat använda. En artikel handlar till exempel om ”grönsaksris” och vad detta är. Vid första anblicken kan man tro att det handlar om ris blandat med grönsaker men enligt blogger är det i själva verket grönsaker som ersätter ris.